MINDER SPANNING EN STRESS EN DE GEZONDHEIDSPLEISTER.

SPANNING EN STRESS, iedereen heeft er wel eens last van.

Spanning en stress heeft iedereen wel eens in mindere of meerdere mate. Het hoort er af en toe bij. Zolang je er maar geen geestelijke of lichamelijke klachten door krijgt.

WAT IS STRESS NU EIGENLIJK?

spanning en stress

spanning en stress

Stress is een vorm van spanning die in het menselijk lichaam optreedt. ( kan ook bij dieren en zelfs planten ).

Deze spanning treedt op als een reactie op externe prikkels. Deze prikkels kunnen van alles zijn; gebeurtenissen, situaties, geluiden enz. Deze reacties op prikkels volgen een bepaald “fysiologisch” patroon. ( lichaam en geest reageren volgens een bepaald verloop ).

STRESS kan in de ruimste zin worden omschreven als een reactie op elke prikkel of situatie die spanning veroorzaakt.

POSITIEVE STRESS bestaat dus ook als je bovenstaande letterlijk neemt.

Denk aan op vakantie gaan, een feestdag, voorbereiden op een wedstrijd enz.  Echter na of tijdens dit soort spanning keert het lichaam vanzelf weer terug in een toestand van rust.

IN DE PRAKTIJK SPREEKT MEN VAN STRESS in de negatieve zin. De stress wordt niet in het belang van de persoon ervaren. Het is een nare vervelende ervaring. Men spreekt dan ook vaak van NEGATIEVE STRESS.

STRESSOREN:

STRESSOREN zijn condities welke stress veroorzaken. Dit is niet iets algemeens omdat ieder mens anders op situaties reageert. ( De een krijgt stress , angst van een parachutesprong, terwijl de ander het als een spannende uitdaging ervaart ). Dit verschil in ervaren heeft o.a. te maken met opvoeding, karakter en vroegere ervaringen. Toch zijn er een aantal STRESSOREN waar veel mensen last van hebben.

VOORBEELDEN VAN STRESSOREN ZIJN:

– Omgeving: lawaai, overlast van mensen, verkeer enz.

– werkdruk: langdurige mentale spanningen en werkdruk kan leiden tot stress

– emoties: zoals angst, verdriet of woede.

Voorbeelden van hoe deze stressoren worden opgeroepen zijn: straf, dreiging van gevaar,ontslag, niet aan eisen kunnen voldoen, verlies van geliefde enz.

IS STRESS SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID?

JA, langdurige stress kan zeker gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het kan leiden tot een minder werkend immuunsysteem, geheugenproblemen en op termijn zelfs nog ergere klachten.

GELUKKIG IS ER VEEL AAN SPANNING EN STRESS TE DOEN.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de bovengenoemde STRESSOREN zoveel mogelijk te vermijden. Vaak makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar er zijn vele manieren om te leren beter om te gaan met stressvolle situaties of om deze te ontlopen.

Ook kan je leren jezelf sneller in een meer ontspannen toestand te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan ontspanningsoefeningen, mindfulness of yoga.

GEZONDHEIDSPLEISTER.NL

WIJ VAN GEZONDHEIDSPLEISTER.NL hebben een product op de Nederlandse markt gebracht, dat is ontwikkeld in de Verenigde Staten. We hebben het de gezondheidspleister genoemd.

DIT PRODUCT kan je op een natuurlijke wijze helpen om een veel minder gespannen gevoel te hebben. Het is een PLEISTER welke je op een willekeurige plaek van het lichaam kunt plakken. Deze PLEISTER brengt dan op een gedoseerde wijze rustgevende, plantaardige hulpstoffen in je lichaam. Dit zonder dat je daarvoor iets hoeft te slikken! Deze stoffen zijn o.a. VALERIAAN, HOP en PASSIEBLOEM.

VOOR ALLE INFORMATIE over dit product kun je kijken op: WWW.GEZONDHEIDSPLEISTER.NL

ANDERE TIPS BIJ STRESS:

– Probeer zoveel mogelijk het gebruik van alcohol, koffie, sigaretten te beperken.

– Eet en drink zo gezond mogelijk.

– Zorg voor voldoende beweging.

– Zorg voor goede nachtrust.

– Ontspan voldoende, maak plezier.

– Ga om met inspirerende, leuke, gezellige mensen.

Mocht je ons product gaan proberen, dan wensen we je veel baat en ontspanning hiervan toe.

Hartelijke groeten, Lars gezondheidspleister.nl